۱۳۸۹ تیر ۵, شنبه

زنانه شدن ظاهر پسرهای ایرونی،چرا و به چه علت؟


از روزی كه وبلاگ نویسی را شروع كردم  سعی كرده ام به طرح مسائلی بپردازم كه در كمتر رسانه ای بدان پرداخته میشود.مسائلی كه به عنوان "تابو"شناخته میشود و ورود به این چنین مواردی میتواند پرهزینه باشد.در این پست به موردی اشاره می كنم كه در زیر پوست شهرهای ایران اتفاق می افتد و كمتر اشاره ای به این مورد شده و میشود."زنانه شدن ظاهر پسرهای ایرونی"پرداختن به این موضوع بطور كارشناسی و تخصصی كار من نیست و من تنها از دید یك شهروندی كه در این جامعه زندگی میكند به واكاوی میپردازم. منظورم از زنانه شدن مواردی مثل ابروهای باریک شده، ارایش ها غلیظ صورت و پوشیدن لباسهای تنگ که تو ایران به بدن نما معروفند. اینکه توی تهران هر روز تعداد بیشتری پسرهایی رو که ابروهاشون رو اگه خیلی باریک نکردن ولی تمیز کردن و یا یه سایه ملایم پشت چشمشون کشیدن پدیده ای که بخصوص در 10 سال گذشته  رواج بسیار یافته است.كسانی كه در كشورهای غربی بوده اند به این نكته اذعان میكنند كه رواج چنین پدیده ای در ایران به مراتب بیشتر از كشورهای غربی بوده است.اینكه این پدیده طبیعی است یا نه من كاری با این موضوع ندارم ولی به ریشه یابی این موضوع میپردازم.اینكه چرا این اتفاق در كشور به ظاهر اسلامی ما بیشتر از كشورهای سكولار رخ میدهد.
عكس تزئینی است
هم سن و سال های من قطعا دهه 70 را به یاد دارند كه در مدارس ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان چطور در مورد پوشش و نوع لباس پوشیدنمان سخت گیری میكردند و پوشیدن شلوار لی آرزویی دست نیافتنی مینمود!عقده ،حاصل این محدودیت بود.روزی كه در دبیرستان این محدودیت ها برداشته شد عده ای از فرط خوشحالی كم مانده بود با شلوارك در كلاس حضور پیدا كنند!
زمانی كه وارد دانشگاه شدیم نه تنها محدودیتی نبود بلكه پوشیدن لباسی به غیر از "لباس بدن نما"باعث میشد شخص فردی عقب افتاده  به نظر برسد.
در واقع جوانان این بار با "مد روز" و "شیك پوشی"به جنگ حكومت نفاق و پلشتی رفتند.حالا عده ای پیدا شده اند كه انگ های مختلفی به این شیك پوشان میزنند.كمترین این تهمت ها "همجنس باز بودن" است.تهمت زدن بدون تحقیق و تفحص كاری است كه حكومت اسلامی در این سی و یك سال گذشته باب كرده.ولی من به مطلبی به زبان انگلیسی در ابن مورد دست پیدا كردم كه لینكشو  میذارم و ترجمه ی قسمتی از آن:
مطالعاتی که اخیرا در بریتانیا انجام شده نشان میدهد زنان به مردانی که چهره های زنانه دارند علاقه بیشتری نشان می دهند. پیش ترها، زنان به مردانی که چهره مردانه داشتند توجه نشان می دادند چرا که چنین مردانی دارای ژن هایی اند که منجر به تولید فرزندانی قوی تر می شود.در حال حاضر به دلیل رشد بهداشت و بالا رفتن استانداردهای سلامتی در کشورهای پیشرفته، زنان تا حد زیادی از نظر سلامتی خیالشان راحت شده است و به همین خاطر به دنبال مردانی با چهره هایی ظریف و زنانه هستند
http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/7457138/Why-women-now-prefer-Johnny-Depp-to-Sean-Connery.html
شاید بتوانیم نتیجه گیری كنیم "تو ایران دخترها دیگه از پسرهایی که خیلی میخوان مردونه به نظر بیان و شاید اونها رو یاد بازیگرهای فیلم فارسی های قدیم میندازه دیگه خوششون نمیاد. یا اینکه خود پسرها فکر میکنن به چهره زنانه” نزدیکتر شدن بهتر و جذابتره. یعنی تقاضاست که باعث تغییر شده و یا عرضه است که تقاضای جدیدی به وجود اورده. به نظرم این نشون میده معنای جدیدی برای مردانگی و مردانه بودن توی ایران بر خلاف تمام مخالفتهای فرهنگی داره بوجود میاد.موضوع جالب و در عین حال مهم كه كمتر به این موارد پرداخته میشه.البته این مقاله بسیار ناقص است و من تنها به گوشه ای از این بحث اشاره كردم.

۱ نظر:

  1. کلا زیاد از نظر سیاسی با شما موافق نیستم. اما در مورد این پست تا حد زیادی قبول دارم. مخصوصا دهه ی هفتاد که ژل زدن به سر و کمی بلند شدن موی سر و مدل ان و پوشیدن شلوار جین باعث سیل تهمت و بد دهنی به سوی ادمی می شد. چرا سخنان زشتی به زبان می اوردندو چه تشبیهات زشتی. اما کم کم با فراگیر شدن دیگر انها نیز خفه شدند.

    پاسخحذف